Saturday 15 January 2011

Madrugada (Jan Mehlum 2009)

...

Dette er visstnok en serie.

Jeg har bare lest denne ene boka, og anmelder den som frittstående.

Handlingen:

Jasmin Alavi forsvinner under illevarslende omstendigheter fra sitt utrygge opphold i Norge.
Advokaten hennes Svend Foyn, og St. Bernardshunden Hulda, tar opp tråden for å finne ut hva som har skjedd med henne.

Foyn får etterhvert ferten av en større sak enn først antatt, med forgreininger både til de iranske opposisjonsmiljøene, og mer tvilsomme deler av den norske godhetsindustrien.

Boka er lettlest, med litt av den samme halvsatiriske stilen som Jo Nesby skriver i.
Det er befriende å lese norske bøker der ikke alle de usympatiske og sleipe folka er karikaturaktige høiremænder og FrP-menn; kanskje jeg må revurdere min avsmak mot nyere norsk litteratur?

Hovedpersonen Svend Foyn er forsåvidt glad i det sterke, slik gode menn skal være, men han er heldigvis ikke gjordt om til nok en Hammer-figur, som sloss med Kong Alkohol (puster lettet ut)

Hovedpersonens familieliv er også befriende ukomplisert, omtrent slik som med Poirot (good)

Boka kan anbefales for oss som liker spenningsbøker i krimsegmentet.
Dersom du heller ser filmer i sort-kvitt med polske og tjekkiske regisører, der innholdet er noen folk som leser poesi rundt et cafèbord, så bare fortsett med det du.

Hver sin lyst; så også i denne boka.


...










Wednesday 12 January 2011

Datalagringsdirektivets førsteelskere i uprioritert registrering

  • Kjell Johan Abrahamsen
  • Anne Marit Bjørnflaten
  • Jens Stoltenberg
  • Knut Storberget
  • Erna Solberg
  • Neste
  • Neste
  • Neste
  • Neste
  • Neste
  • Neste
  • Neste
  • Neste
  • Neste
  • erna.solberg@stortinget.no, jan-tore.sanner@stortinget.no, sonja-irene.sjoli@stortinget.no, sylvi.graham@stortinget.no, andre.dahl@stortinget.no, svein.harberg@stortinget.no, trond.helleland@stortinget.no, anders.werp@stortinget.no, frank-bakke.jensen@stortinget.no,gunnar.gundersen@stortinget.no, oyvind.halleraker@stortinget.no, elisabeth-robekk.norve@stortinget.no, ivar.kristiansen@stortinget.no, lars.myraune@stortinget.no, olemic.thommessen@stortinget.no, per-kristian.foss@stortinget.no, ina-marie.eriksen@stortinget.no, bent.hoie@stortinget.no, siri.meling@stortinget.no,arve.kambe@stortinget.no, bjorn.lodemel@stortinget.no, elisabeth.aspaker@stortinget.no, peter.gitmark@stortinget.no, svein.flatten@stortinget.no, ingjerd.schou@stortinget.no, marianne.aasen@stortinget.no, terje.aasland@stortinget.no, dag-terje.andersen@stortinget.no, bendiks.arnesen@stortinget.no, jorodd.asphjell@stortinget.no, anne-marit.bjornflaten@stortinget.no, else-may.botten@stortinget.no, tove-linnea.brandvik@stortinget.no, susanne.bratli@stortinget.no, thomas.breen@stortinget.no, tor.bremer@stortinget.no, jan.bohler@stortinget.no, lise.christoffersen@stortinget.no, freddy.de-ruiter@stortinget.no, gunvor.eldegard@stortinget.no, thor-erik.forsberg@stortinget.no, svein.gjelseth@stortinget.no, gunn.gjul@stortinget.no, steinar.gullvag@stortinget.no, laila.gustavsen@stortinget.no, eva-kristin.hansen@stortinget.no, lillian.hansen@stortinget.no, sigvald.hansen@stortinget.no, svein-roald.hansen@stortinget.no, arne.haugen@stortinget.no,hakon.haugli@stortinget.no, ingrid.heggo@stortinget.no, are.helseth@stortinget.no, kari.henriksen@stortinget.no, per-rune.henriksen@stortinget.no, stine-renate.haheim@stortinget.no, irene.johansen@stortinget.no, gorm.kjernli@stortinget.no, tove.knutsen@stortinget.no, martin.kolberg@stortinget.no, gerd-janne.kristoffersen@stortinget.no, thor.lillehovde@stortinget.no, anna.ljunggren@stortinget.no, hilde-magnusson.lydvo@stortinget.no, sonja.mandt@stortinget.no, marianne.marthinsen@stortinget.no, torgeir.micaelsen@stortinget.no, sverre.myrli@stortinget.no, tore.nordtun@stortinget.no, marit.nybakk@stortinget.no, gunn.olsen@stortinget.no, ingalill.olsen@stortinget.no, wenche.olsen@stortinget.no, torfinn.opheim@stortinget.no, helga.pedersen@stortinget.no, magne.rommetveit@stortinget.no, torstein.rudihagen@stortinget.no, kare.simensen@stortinget.no, eirik.sivertsen@stortinget.no, arild.stokkan-grande@stortinget.no, tor-arne.strom@stortinget.no, eirin.sund@stortinget.no, tone-merete.sonsterud@stortinget.no, hadia.tajik@stortinget.no, dag-ole.teigen@stortinget.no, tove-lise.torve@stortinget.no, anette.trettebergstuen@stortinget.no, truls.wickholm@stortinget.no

Monday 3 January 2011

Speed





Metamfetamin er best beskrevet på engelsk wikipedia, men kan også finnes på den norske.


Når narkomane snakker om såkalt "speed" så er vi blitt vante med å tenke amfetamin.
Dette må glemmes så fort som mulig.
Tenk metamfetamin.

Man skal være tilbakeholden med tabloidisering, slik jeg ser det, men jeg drar likevel en ekte tabloid i denne sammenhengen; dersom amfetamin er øl, så er metamfetamin sprit.
Stoffene likner hverandre, men det ene er mer skadelig enn det andre.

All speed er utblandet i dag; globaliseringen fører til så mangt.
Ren amfetamin er som enhjørningen: Et mytologisk vesen.

Jeg skriver ikke dette her for de narkomanes del, for de vet dette godt allerede.
Jeg skriver det fordi jeg mistenker at ansvarlige maktmennesker ikke er i nærheten av å kjenne til det; og kjenne til det burde de.
Nå leser kanskje ikke ansvarlige maktmennesker gulebloggen, men igjen, det burde de.


...


Sunday 2 January 2011

5 Millioner




Norge har fem (5) millioner innbyggere nå.
Da sånne som meg var små, så hadde vi 4 millioner innbyggere.

Nordmenn og samer.
Stabilt og uforanderlig.
Tiår etter tiår; fire millioner.
Skrevet i stein.

Jon Michelet ønsket seg en million innvandrere til Norge i sin tid.
Og vel: Nå er de her (fanfare)
Om det var en god idè å øke folketallet med en million, her oppe ved polarsirkelen, det kan bare fremtiden vise.

Alle vi som fortsatt har vår elementære innsikt i pluss og minus intakt, vi innser jo at en million nye innbyggere i en homogen nasjonalstat på 4 millioner innbyggere får sine konsekvenser; og den mest påfallende konsekvensen er økt forbruk.
For sånne som meg er dette logisk, men vi blir jo færre og færre i den offentlige debatten for hvert år som går.

Vi har jo blitt vante til å erfare ymse tullebukkers brønnpissing og sjølpisking her til lands (ikke minst rundt juletider) men sjelden ser vi disse tøysemenneskenes agenda mer avkledd, enn når de samme aktørene både påbyr innvandring og forbyr forbruksvekst.

Hva feiler det disse menneskene?
Ser de ikke at det ene henger sammen med det andre?
Eller bare later de som om de ikke ser det?
Jeg har en mistanke om at de, liksom min tunghørte gamle kongepuddel, bare hører det som de har lyst til å høre.

Mer mennesker krever mer mat, mer vann, mer boliger, mer skoler, mer sykehus, mer politi (ja dèt også) og mer generell infrastruktur und so weiter.
Og dette skal liksom være en gal ting?
At vår nasjonalstats egne innbyggere får mat, vann, bolig, skole, sykehus, politi og infrastruktur?

Husk alltid på at (så provoserende som det enn måtte være) så er det ikke petterstordalenaktig rikmannsforbruk som står for størsteparten av forbruket.
Mesteparten av forbruket består i at vanlige mennesker trenger vanlige ting, i helt vanlige arbeiderliv.
Det er massene som teller.
Børsmiljøenes prangende sløseri er parasittisme, men er også i den store sammenhengen uviktig, som annet enn en følelsesladd symbolsak.

Det er mange gode grunner til at SV og Arbeiderpartiet må utraderes, men deres hykleri er den definitivt søteste og mest velsmakende grunnen.



...

Saturday 1 January 2011

Nytt voldtektsår?




Jeg kommer ikke til å lytte til Jensemanns nyttårstale.
Ikke fordi at hans ord som statsminister i Norge ikke betyr noe, for det gjør de jo, men fordi vi alle sammen vet på forhånd hva han vil si.
Skamløst sjølskryt er vel greie stikkord her, fra mannen som fremstår som evig labbende i skisporet (hvilket kunne forklare den dårlige politikken hans)

Nei lytt da mye heller til denne dama HER)))

Hun skriver en fin kronikk der hun gjør folkets jobb med å ta språket tilbake fra maktens nytale.
Hele kronikken dirrer av den samme fortvilelsen som antageligvis er fremtredende under enhver voldtekt: Skal dette her aldri ta slutt?

Og som i filmen "De tiltalte" med Jodie Foster, så tar også kronikken et oppgjør med dem som står på sidelinjen og heier på, så vel som monstrene som deltar.
Ja for hun kaller dem jo monstre; da de voldtatte kunne ikke brydd seg mindre om voldtektsmannens tidligere opplevelser i livet; voldtekten skjer i nåtid.

Hun snakker også om voldtekt i det norske folkets tradisjonelle betydning av ordet, og snakker ikke om voldtekt i statsfeministenes sære og forskrudde definisjoner og perspektiver.

Kronikken avkler justisminister og utenriksminister, begge to, der de påstår at økt frekvens av anmeldelser ikke betyr økt frekvens av forbrytelsen.
(En svært merkelig påstand)

Hun spør: Betyr en senere nedgang i anmeldelsene da at forbrytelsene egentlig ikke minker i omfang også?

Arbeiderpartiet skifter tydeligvis logikk etter hva som er opportunt for Arbeiderpartiet, og det visste vi jo i fra før, men her blir det overtydelig.

Jeg slutter meg ubetinget til kronikkens aller beste del:

"Folket ber om en grunnleggende, helt elementær menneskerettighet: Å være herre over egen kropp. Det bes om en regjering som slår hardt ned på dem som bryter denne menneskerettigheten gjennom å fysisk, emosjonelt og psykisk drepe dem. Det bes om at de politikere som forsømmer sin plikt ved la dette skje, gjennom å bevare de pinlige domfellingsstatistikkene og forstyrrende lave strafferammene, om å fratre sin rolle som maktutøver og politiker forøvrig."

La oss alle sammen håpe at 2010 ble det siste norske voldtektsåret.
Vi som er kristne får be til vår øvrighet; dere sekulære får plage Arbeiderpartiet.



...